25/05/2024

Vandaag heeft wethouder Sjoerd Geissler een fitnessruimte voor de Oekraïense vluchtelingen geopend in het gebouw waar zo'n 270 vluchtelingen zijn gehuisvest in Rivium. Lionsclub Capelle IJsselrijck en Welzijn Capelle zijn de voornaamste initiatiefnemers hiervoor.

 

De afgelopen maanden heeft de Lionsclub in de regio goede (tweedehands) fitness apparaten aangeschaft. Het geld daarvoor had men onder andere opgehaald tijdens de vrijmarkt op Koningsdag. Donaties kwamen ook van de Voedselbank, de Rotaryclub en gebouwenbeheerder Waterfort.

 

Dirk ten Have, president van de Lionsclub Capelle zegt hierover:“We serve is ons motto al meer dan 100 jaar. Wij willen aan de lokale gemeenschap laten zien dat wij als serviceclub maatschappelijk betrokken zijn. De oorlog in Oekraïne is afschuwelijk en hopelijk verzachten wij de pijn voor de vluchtelingen hiermee een beetje te verzachten. Bovendien bewegen is gezond en mogelijk willen wij later in dit kader nog een vervolgtraject doen.”

 

Wethouder Sjoerd Geissler vindt het fantastisch om te zien dat de Lions en Rotary zich bekommeren om de vluchtelingen uit Oekraïne. Voor Hans Roskam, directeur van Welzijn Capelle is het "weer een goed voorbeeld van concreets iets voor de Oekraïense vluchtelingen in Capelle realiseren samen met de Lionsclub."